LESKROS DNEŠICE rozběhl leskrosáckou sezónu

Leskrosáku, v sobotu 4.7. nám odstartovala leskrosácká sezóna 2020. Díky "Bubískovi" (koronaviru) jsme start museli posunout z března až do začátku léta. To se odrazilo na počasí a vlivu na canicrossové kategorie. Abychom mohli připravit nejlepší podmínky, a za nás jediné možné, stali se Dnešice tak trochu 2 denním závodem, kdy většina canicrossových závodníků a část i běžců přijela do campingové osady už v pátek, aby se odprezentovali, přečetli rychlokurz co jak dělat v příručce Super Zoo můj první závod, nasáli atmosféru a připravili na ranní brzké starty.

Počáteční obavy, jak to závodníci a my zvládneme, vystřídal příjemný páteční večer plný debatování, zábavy, popíjení a takové té letní pohody. 

Sobotní 5. hodinou ranní se začal leskrosáckým táborem ozývat štěkot prvních natěšených psích parťáků. Vyvenčit, napojit, nasnídat se a šup na start. Pár minut před 7 hodinou se lesní areál dnešických hasičů proměnit v jedno velké bitevní pole. Započal hodinový maraton startů canicrossu. Emoce, natěšenost, nervozita, to nám ten rok bez vás scházelo ! 

Podívej se, jak jsme si to v Dnešicích užili očima Michala Anděla

Doslova s odřenými uši jsme vypustili posledního canicrossaře na trasu SPRINT 4.6km / MID 8.9km / MŮJ PRVNÍ ZÁVOD(JUNIOŘI) 3.1km za příjemného počasí a v cíli už padaly nové rekordy trati. Canicrossový HUSKY MID zvládl nejrychleji Petr Hron a Ivana Babková (oba 36 minut) a CEP SPRINT Ondřej Svěchota (neuvěřitelných 12:28!) a německá reprezentantka Sarah Gillam (14:43). SUPERZOO Můj první závod doslova prolítla Zuzana Vopálenská a ALISY juniory Andrea Bieliková.

9. hodina odbila a je po všem. Sluníčko vyšplhalo na 23°C a namísto obvyklého štěkotu, startovní horečky si dvou a čtyřnozí závodníci lehli do trávi, dobíjeli palivo od dnešických Hasičů a prošmejdili novinky z Běžecké vesnice a Royal Pets 

Mezitím co canicrossaři si užívali zasloužený odpočinek, naši nejmenší leskrosáci si to rozdali na dětských závodech. Vzhledem k posunutí a nepotkání se běžců a canicrossařů, mohly děti běžet v časech : 10-12 a 14-16. Každý v cíli, stejně jako dospěláci, dostal do sbírky první ze 4 leskrosích medailí 2020.

Vyběhat, vyčůrat a spát. Teda, ještě mamko, nezapomeň na slavnostní vyhlášení výsledků! 

Polední hodina nastala a v našem zázemí vše utichlo. Většina canicrossařů odjela užít si sobotní den a do příjezdu běžců ještě nějaká ta chvilka zbývala. Nastalo prazvláštní "pohodové" okénko, kdy to celý organizační tým zalomil 

První přicházející běžci leskrosáci se museli divit, co že se to stalo, zda-li nejdou pozdě, není už po závodě? Není! Šup, odprezentovat se, vybrat si ze sváč Shake-itSTRiPS CHiPS sebrat PSÍ Sporty ke čtení RUN Magazine a užívat si pohody! 

Rozprava, uvítání týmů, zahřát se na rozcvičce a jdeme na to 3...2...1...START 

Než se přesuneme do cíle, už nám běží na rozpálené cílové rovince souboj o celkové 1. místo na ON SPRINT, které o pár vteřin vyhrála Stanislava Forsterová před Martinem Hradeckým v čase 21 minut. Stejný scénář se opakoval na HUSKY MID kde se o prvenství bojovali hned 4 závodníci! Nakonec o vteřinu rychleji si doběhl Josef Král (38:42) pro titul nejrychlejšího běžce na dlouhé trase "O pohár starosty obce Dnešice". V ženách dominovala Miroslava Valachovičová (46:42). Naše nejrychlejší leskrosáky uzavírá Kamila Vališová v kategorii ALISY JUNIOŘI.

Vzhledem k počasí, aktuální situaci jsme si užili s vámi náš leskrosí den na 101% a jsme hrozně rádi, že jste se nebáli, přišli, běželi s námi a těšíme se na dalších závodech sezóny 2020.

LESKROSácký tým

VÝSLEDKY - klikni pro zobrazení

FOTOGALERIE očima MICHAL MÍČKO klikni pro zobrazení

DĚKUJEME TAKÉ ZNAČKÁM, KTERÉ MILUJÍ A PODPORUJÍ BĚH A CANICROS