Rozběháme Česko na Winter Run Praha

Setkání ambasadorů Rozběháme Česko doslova z celé republiky a společný celodenní workshop? No to nemůže být jen tak, to musí být něco speciálního něco super a něco nezapomenutelného! Winter run, série zážitkových běhů, která každý rok rozběhá tisíce lidí. Závody, na kterých se sejde úplný běžecký začátečník s profíkem na stejné startovní čáře. Pražský winter run se ukázal jako ideální volba, i proto, že je tak hezky uprostřed. Nezbývalo než se těšit na setkání s lidmi, na kterých stojí celá filosofie Rozběháme Česko, a upřímně my jsme nemohli ani dospat :-). Ráno jsme si společně zazávodili, odpoledne jsme s ambasadory věnovali povídání o novinkách, možnostech, budoucnosti a rozvoji Rozběháme Česko v nedaleké příjemné kavárničce s dortíkem v ruce a jednoznačně to pro nás byl nezapomenutelně skvělý zážitek.

Podívejte se na Winter run očima našeho ambasadora z Třebíče - Lukáše Charváta.

Innogy Winter Run 2018, zážitkový běh, plný úžasných zážitků.

Rád bych se s Vámi podělil o pár zážitků ze zážitkového běhu Innogy Winter Run 2018. Myšlenek mnoho, jen najít, kterou začít.

Možná začnu tím, jak jsem se do Prahy vlastně dostal. Mám rád běh, protože mi přináší radost ze života. Mně osobně běh pomáhá čistit hlavu od běžných starostí, u běhu dokážu vypnout. Běhám druhý rok a kdyby mi někdo na začátku řekl, že běh se stane jednou z nejdůležitějších součástí mého života, tak bych tomu nevěřil. Stalo se, a jsem za to nesmírně rád.

Pokud mě něco baví a vidím, že je to dobré, mívám většinou potřebu svoji spokojenost ( k produktu, nebo aktivitě) přenášet ostatní. Na běhu mě nejvíce baví společné výběhy s přáteli, komunita a radost z pohybu. Nezávodím, ale běhám. V tomto směru mě neskutečně zaujal projekt Rozběháme Česko. Najednou jsem cítil možnost realizovat něco, co vlastně dělám a dělat mě baví. Běhat v komunitě.

Jelikož jsem aktivním uživatelem Facebooku, tak jsem ke konci roku zaregistroval výzvy k uspořádání společných běhů ve městech s počátečním běžeckým plánem pod hlavičkou neziskové organizace Rozběháme Česko. Uspořádal jsem v Třebíči první sraz běžců a od ledna se pravidelně v neděli v deset hodin dopoledne scházíme na náměstí u sochy Cyrila a Metoděje.

Díky Rozběháme Česko jsem se vlastně dostal i do Prahy. Zareagoval jsem společně s přáteli ze stejného města na informaci o zážitkovém běhu Winter Run 2018. Slovo dalo slovo a v sobotu ráno vyjíždí třebíčská výprava směr Praha. Cesta podle plánu, káva u benzinky, parkování a místo závodu naprosto luxusní. S parkováním třeba náhoda, že bylo volno, ale za tím luxusním místem závodu si stojím.

Organizace závodu, zázemí a bezplatné půjčení bot. To budou asi maličkosti na které si časem rád vzpomenu. Začnu vydáním startovního balíčku. Bez fronty, příjemná a ochotná slečna odpověděla na všechny dotazy, které jsem ji položil. Začátek dobrý, všechno dobré. Jelikož byl čas, tak jsem šel pokukovat po prodejních stáncích. U jednoho stánku jsem dostal teplý jablečný nápoj a když jsem chtěl platit, tak mi slečna řekla, že ji stačí úsměv. Slečna byla tak hezká, že jsem se na ni určitě smál ještě před než jsem nápoj do ruky dostal.

Časem jsem se dopracoval až ke stánku Sanasportu, kde mi byly nabídnuty bezplatně boty Mizuno na zkoušku. Ne na zkoušku na místě, ale na zkoušku na závod. Pro mnohé normální věc, ale mě osobně tento přístup Sanasportu a Mizuna velice příjemně překvapil. Pouze jsem nahlásil email, jak se jmenuji a dostal jsem na zkoušku nové boty. Vše proběhlo v pohodě, boty paráda a pravděpodobně si je přes eshop objednám, ale co bych chtěl zdůraznit je to, že mě opět velice mile překvapilo to, že po vrácení bot do stánku mi je nikdo nevnucoval ke koupi. Ještě jednou velký palec nahoru pro Sanasport a Mizuno.

Úžasné na tom všem bylo, že jsem kolem sebe začal poznávat běžce s Facebookových běžeckých skupin, kamarády z Rozběháme Česko a hlavně nepřehlédnutelné a všudepřítomné Šneky v běhu. Winter Run atmosféra mě pohltila. Samotný běh už byla jen třešnička na dortu. Trasa jak už jsem psal parádní, dobře značená. Medaile krásné, tričko se sněhulákem naprostá bomba.

Závěrem bych měl asi napsat to, jak se mi běželo, kolikátý jsem skončil a jestli jsem běžel na plno. Ale to psát nebudu, protože on ten výkon nebyl ve finále vůbec důležitý. Důležitá byla ta atmosféra, lidé a zážitek z běhu a to zafungovalo na 1000 %.

Více o Innogy Winter run na www.winter-run.cz