V Tlučné se poběží pro dobrou věc

Na první pohled dva rodinné domky v Tlučné, které se ničím nevymykají běžné zástavbě. Až na druhý pohled je patrno, že v domcích nežije klasická rodina, ale parta lidí s hendikepem. Těm pomáhají asistenti pouze s tím, co sami nezvládnou. Ano, i tak může vypadat pobytová sociální služba. Poskytuje ji Centrum sociálních služeb Stod a je na to patřičně hrdé. Jedním z cílů takovéto služby je začlenění do místní komunity.

Proto když přišel Johny Alaskan a jeho Rozběháme Česko s nabídkou, že závod, který připravuje na den 31.3.2018 „Lesní cross a Canicross Tlučnou „se poběží pro naši komunitní službu v Tlučné, nebylo proč váhat. To, že Rozběháme Česko často pořádá běhy, které mají kromě sportovního i dobročinný rozměr, není nic nového. To, že se v Tlučné poběží pro lidi s hendikepem z Tlučné, je skvělý počin.

Přijďte a poběžte pro dobrou věc. V našem stánku uvidíte fotky, jak se nám v Tlučné žije. A nakonec... můžete se na to zeptat přímo našich klientů nebo personálu. My všichni na téhle akci určitě budeme.

A co bychom si za výtěžek z běhu chtěli pořídit? Samozřejmě, že něco sportovního. Venkovní pingpongový stůl. Pokud to vyjde, můžete se, až bude venku hezky, u nás zastavit. Rozdáme si to.

Karla Burdová, sociální pracovnice, Centrum sociálních služeb Stod